Welkom

A- A A+

Animal Care Vet - ZwijndrechtBij dierenartspraktijk Animal Care vet bent u aan het juiste adres voor professionele, moderne en kwalitatief hoogstaande diergeneeskunde.

De basis van de huidige dierenartsenpraktijk werd gelegd door collega Lieve Busschots, rond 1975. Ze was in die periode gevestigd in de Heidestraat in Burcht, maar verhuisde relatief vlug naar het centrum van Brucht (onder de kerktoren), in de Dorpstraat 39 waar algemene diergeneeskunde werd uitgeoefend. Onder druk van het toenemend aantal klanten en het feit dat de dierenarts alleen moest werken, werd dit geleidelijk aan teveel voor haar. W. Van Den Broeck deed voor haar een interim toen zij met haar verloofde op reis ging. Enkele maanden later huwde ze en wilde ze verhuizen naar de tropen waar haar man (en zij dan ook) diergeneeskundige ontwikkelingshulp verzorgde.

De praktijk werd dan overgenomen door W. Van Den Broeck die op 1 november 1982 startte als zelfstandige in die bestaande praktijk. Gedurende enkele jaren werd het meer dan voltijds werk (telefonisch en praktisch) verzorgd door deze dierenarts.

Een nieuwe praktijkruimte met prive-woonst werd opgericht op het huidige adres in de Zwijndrechtsestraat, 216, nog steeds te Brucht. De eerste patiënten werden daar ontvangen in september 1989. Vervolgens werd het huis in 1992 verbouwd naar twee consultatieruimtes om zo het werkvolume aan te kunnen. Door de jaren heen hebben enkele collega's geholpen om de groeiende vraag aan te kunnen. Uiteindelijk is in augustus 2000 collega F. Janssens verbonden geraakt met de praktijk en in juli 2002 werd de samenwerking bestendigd door de oprichting van een BVBA met de naamsverandering naar Animal Care Vet.

In 2009 werd alsook de prive-woonst omgebouwd tot bijkomende praktijkruimte met een nieuwe wachtzaal, extra consultatie- en hospitalisatiekamer. Om de vlotheid van het werk van de dierenartsen te optimaliseren werkt op dit ogenblik Freyja De Rijcke als assistente. Ze staat in voor het beantwoorden van de telefoon en het maken van de afspraken. U kan bij haar ook terecht voor vragen i.v.m. dierenvoeding.

Animal Care Vet, Zwijndrechtsestraat 216, 2070 Burcht (België), ligging, Tel.: 03 252 71 69, dierenartsjanssensfrank@gmail.com, BTW BE0440 894 494,