Medewerkers

A- A A+

Dierenarts Frank Janssens

Hallo,

Mag ik mijzelf even voorstellen? Ik ben geboren in het Antwerpse op 16 september 1974. Na mijn middelbaar (toffe tijd) heb ik mijn drie kandidaturen op het RUCA te Antwerpen gedaan (ook een toffe tijd).

De laatste drie jaren heb ik volbracht op de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke (nog steeds een toffe tijd). Vrij onverwacht werd mij een interim aangeboden in een dierenartsenpraktijk te Burcht en dit voor een tiental dagen in augustus 2000. Deze interim is nogal uitgelopen want ik kon vanaf september 2000 als zelfstandige blijven werken (vanaf nu serieus). Uieindelijk heb ik samen met mijn collega per 1 juli 2002 de Dierenartsenpraktijk Animal Care Vet te Brucht opgericht. Hierdoor werden wij vaster aan elkaar verbonden, een soort huwelijk dus ... Om duidelijk te stellen heb ik ondertussen een lief vrouwtje ontmoet, dat heel alleen en ver van huis (Zuid-Afrika) verloren gelopen was. Na de spreekwoordelijke vlam zijn we dan ook gehuwd, en hebben we een mooie dochter Elise.

In 2003 ben ik begonnen met een vervolmakingscursus. Dit is een extra opleiding die liep over drie jaar en die een extra diploma opleverde van "vakdierenarts". Deze opleiding staat tussen de 'echte specialist' en de 'gewoon afgestudeerde dierenarts'. In die periode heb ik naast het volgen van de lessen en de practica ook moeten instaan voor mijn full time werkschema, soms extra gekruid met ironische opmerkingen van mijn collega. Rond de examenperiode was het dan ook noodzakelijk dat ik al mijn vrije tijd (vnl weekends) moest opofferen. U kan begrijpen dat dit zweet heeft gekost.

Ondertussen ben ik volledig ingewerkt en weet ik dat mijn extra interesse uitgaat naar de problemen van het bewegingsstelsel. Het is zelfs zo dat mijn collega en ik geleidelijk aan ons werkterrein verleggen en ikzelf het mes in handen neem voor sommige problemen van de heup en de knie. Hopelijk leren we elkaar niet kennen in deze context maar u bent uiteraard ook voor kleine problemen steeds welkom .
Tot ziens.

Dierenarts Walter Van den Broeck

Geboren en getogen in Antwerpen in een ver verleden (1956). Mijn kinderdroom werd vervuld na mijn studie in Antwerpen (kandidaturen) en vervolgens in Gent (doctoraten) waar ik menige nacht heb rondgezworven op en rond de 'Coupure'. In 1981 kreeg ik mijn diploma met onderscheiding in handen. Omdat ik mij wilde 'onderscheiden' had ik in die periode al een extra interesse in de fertiliteit bij de hond (van de kat was er toen nog niets geweten) zodat ik tijdens mijn laatste jaar al bijkomende informatie had gehaald in de universiteit van Utrecht, toen dé toonaangevende instelling in West-Europa.

Direct na de studie heb ik enkele interims gedaan, waarvan één langere omdat de collega (ongelukkigerwijze) langdurig ziek was. Omdat ik deze kans niet voorbij wilde laten gaan, zijn mijn vrouw en ik zelfs niet op huwelijksreis geweest ! Vervolgens vervulde ik mijn legerdienst (daar wordt men man, werd er gezegd, maar dat is me nooit opgevallen) gecombineerd met een klein praktijkje in Borsbeek, gevolgd door een overname van een 6 jaar bestaande praktijk in Burcht-centrum. Drie kinderen hebben het daglicht gezien : Tim ('83), Sarah ('85) en Dennis ('91) die samen met onze hond, een Tibetaanse Terrier Panchen ('92- 2010), ons gezin uitmaken.

Na jaren van inspanning gekruid met continue beschikbaarheid (in iedere kamer hing een telefoon) zijn we met ons hebben en houden verhuisd naar de huidige lokatie. We hebben geleidelijk aan een voldoende groot patiëntenbestand van over heel België opgebouwd om een volgende stap te zetten, namelijk een samenwerking. Met vallen en opstaan - want samenwerken is niet eenvoudig, en ik ben 'nen moeilijke' - is uiteindelijk mijn collega Frank Janssens in juli 2000 aangewaaid en vast verbonden aan de praktijk Animal Care vet.

Tijdens mijn ganse carrière heeft vooral de problematiek van de voortplanting bij de hond mijn extra aandacht gekregen. Ik was onder andere de eerste die met de 'grote baas' van de K.M. St.Hubertus ben gaan praten in verband met de regelgeving voor het gebruik van diepvriessperma bij de hond zonder dat daar de stamboomafgifte mee in gedrang kwam. Ook voor de inseminatie zelf (of hoort u liever dekassistentie) liep ik in de voorste gelederen. Ik deins er niet snel voor terug om een probleem aan te pakken, maar met ouder (en wijzer ?) te worden besef ik dat dat niet altijd een goede eigenschap is. We maken allemaal wel eens een fout, of niet ...

Animal Care Vet, Zwijndrechtsestraat 216, 2070 Burcht (België), ligging, Tel.: 03 252 71 69, dierenartsjanssensfrank@gmail.com, BTW BE0440 894 494,