Echografie

A- A A+

Animal Care Vet - Zwijndrecht - EchografieOm een juiste en vollediger diagnose te kunnen stellen is het soms nodig om aanvullend op het algemene onderzoek een uitgebreider onderzoek te doen. Het uitvoeren van een echografisch onderzoek is een van die mogelijkheden.

Wat is een echo

Een echo kent iedereen van de zwangerschapsbeoordeling. Het toestel zendt geluidssignalen uit die weerkaatst worden door de organen en die worden dan weer opgevangen. Dan maakt het apparaat van al de teruggekaatste signalen een beeld.

Omdat gebruik gemaakt wordt van geluidssignalen is een echografisch onderzoek veilig en eenvoudig. Het enige wat het dier hoeft te doen is rustig zijn (en meestal op de rug liggen). Sommige huisdieren vinden dit in het begin wat vervelend, maar na enkele minuten staken ze het verzet.

Redenen voor een echo

De meest voorkomende reden om een echo te maken is om te achterhalen of uw huisdier drachtig is. In andere gevallen zijn we op zoek naar een afwijking in het lichaam. Vooral organen als blaas, prostaat, baarmoeder, lever, nieren, milt en hart worden veelvuldig onderzocht. De plaats waar een echografisch onderzoek van wordt gemaakt wordt vooraf wel geschoren, omdat haren veel storing op het beeld geven.

Resultaatgericht

Een goed en betrouwbaar echografisch onderzoek kost tijd. Daarom is het voor u als eigenaar ook belangrijk om er zo rustig als mogelijk bij te blijven. Meestal zullen wij u tijdens het onderzoek laten zien welke organen we bekijken en wat afwijkingen zijn.

Animal Care Vet, Zwijndrechtsestraat 216, 2070 Burcht (België), ligging, Tel.: 03 252 71 69, dierenartsjanssensfrank@gmail.com, BTW BE0440 894 494,